Serghei Lavrov: Moscova vrea ca Uniunea Europeană să fie stabilă

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat, marţi, că speră că ascensiunea curentelor de de autodeterminare din Europa să nu arunce continentul în haos, adăugând că Moscova are interesul ca UE să fie stabilă, relatează site-ul agenţiei Tass.

232 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Moscova vrea ca Uniunea Europeană să fie stabilă

Serghei Lavrov: Moscova vrea ca Uniunea Europeană să fie stabilă

”Nu ştiu care vor fi consecinţele curentelor de autodeterminare din Europa. Sper că nu va provoca şocuri în Europa”, a afirmat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a precizat că Moscova are tot interesul ca Uniunea Europeană să fie stabilă.

”O posibilă cale de ieşire din această situaţie ar fi îndreptarea acestor curente către o integrare mai aprofundată, oferind în schimb mai multă suveranitate”, a adăugat Lavrov.

Serghei Lavrov a precizat că Uniunea Europeană ar trebui să iniţieze un proces util, dar dificil, de a găsi o cale de mijloc între centralizarea puterii şi respectarea suveranităţii şi a drepturilor naţionale a statelor membre.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici