Serghei Lavrov: Rusia aşteaptă un răspuns clar din partea UE privind eliminarea vizelor

Rusia aşteaptă din partea Uniunii Europene un răspuns clar în legătură cu eliminarea vizelor, a declarat, sâmbătă, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-o intervenţie la postul de televiziune Rossia-1, relatează RIA-Novosti.

23 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Rusia aşteaptă un răspuns clar din partea UE privind eliminarea vizelor

Serghei Lavrov: Rusia aşteaptă un răspuns clar din partea UE privind eliminarea vizelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rusia a transmis Uniunii Europene un proiect de acord privind eliminarea vizelor la summitul Rusia - UE de la Rostov-pe-Don, la sfârşitul lunii mai.

"Încă nu a existat nici o reacţie", a spus Lavrov, adăugând că Moscova "aşteaptă idei foarte precise în legătură cu ceea ce mai trebuie făcut pentru eliminarea ultimelor îndoieli".

El declarase, la începutul lunii septembrie, că lipsa unei decizii în privinţa eliminării obligativităţii vizelor începe "să creeze probleme reale" în relaţiile dintre Moscova şi Bruxelles, şi a insistat asupra faptului că liberalizarea regimului de călătorie nu va duce la o creştere a criminalităţii şi imigraţiei ilegale în ţările europene.

Lavrov şi-a exprimat speranţa că Rusia va primi un răspuns din partea UE cu ocazia viitorului summit, programat să se desfăşoare la Bruxelles, în luna decembrie.

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat miercuri că majoritatea partenerilor europeni ai Rusiei susţin ideea eliminării vizelor, însă câteva state membre UE se opun măsurii, în principal din motive politice. În iulie, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a discutat acest subiect cu premierul italian, Silvio Berlusconi, care a declarat că unii membrii UE, în principal ţări est-europene, se opun ideii de eliminare a vizelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici