Serghei Lavrov: Rusia este pregătită să continue cooperarea cu Uniunea Europeană pe tema crizei imigraţiei

Moscova este pregătită să continue cooperarea cu Bruxellesul pe tema crizei imigraţiei, însă să aşteaptă ca UE să înceteze să acţioneze pe conform unui grup mic, dar foarte agresiv antirus din cadrul Blocului comunitar, afirmă Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, potrivit agenţiei Tass.

342 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Rusia este pregătită să continue cooperarea cu Uniunea Europeană pe tema crizei imigraţiei

Serghei Lavrov: Rusia este pregătită să continue cooperarea cu Uniunea Europeană pe tema crizei imigraţiei

"Suntem pregătiţi să continuăm cooperarea cu UE în domeniul migraţiei şi să împărtăşim experienţa noastră în rezolvarea problemelor privind imigraţia", a declarat oficialul rus, adăugând că Moscova este dornică "să aprofundeze interacţiunea cu Uniunea Europeană în privinţa luptei împotriva terorismului".

"Sperăm că agenţiile UE îşi vor aduna forţele şi vor înceta să-şi modeleze politicile sale faţă de Rusia pe baza celui mai mic numitor comun şi va înceta să danseze după cum vrea un grup mic, dar foarte agresiv anti-Rusia din cadrul UE", a subliniat şeful diplomaţiei de la Moscova, într-un amplu interviu pentru cotidianul italian Libero.

Lavrov a vorbit şi despre sancţiunile impuse Rusiei de UE, afirmând că acestea sunt dăunătoare cooperării între Moscova şi Blocul Comunitar.

"A devenit evident că sancţiunile impuse de birocraţii de la Bruxelles, care acţionează la ordinele Washingtonului, au avut un efect de bumerang, afectând producătorii europeni. Aceştia şi-au pierdut parţial poziţiile pe piaţa rusă şi continuă să sufere pierderi considerabile", a afirmat ministrul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici