Serghei Lavrov s-a retras de la sesiuni ale reuniunii G20, din cauza criticilor privind războiul din Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a retras de la unele sesiuni ale reuniunii Grupului G20 din Bali, Indonezia, pe fondul criticilor referitoare la invazia militară rusă în Ucraina, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.

3682 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov s-a retras de la sesiuni ale reuniunii G20, din cauza criticilor privind războiul din Ucraina

Serghei Lavrov a fost deranjat în primul rând de afirmaţiile secretarului de Stat american, Antony Blinken. "Ceea ce am auzit astăzi sunt voci din întreaga lume, nu doar din Statele Unite, care cer încetarea războiului", a afirmat Antony Blinken, la reuniunea G20 desfăşurată pe Insula Bali.

După aceste declaraţii, Serghei Lavrov a decis să absenteze de la sesiunea în care a vorbit ministrul german de Externe, Annalena Baerbock. De asemenea, Lavrov nu a vrut să asculte discursul prin videoconferinţă al ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

Ministrul rus de Externe a denunţat utilizarea forumului ministerial al G20 pentru alte chestiuni în afară de principalele probleme economice mondiale. "Partenerii noştri occidentali încearcă să evite discuţiile despre teme economice mondiale. Imediat ce încep să vorbească, critică Rusia pentru situaţia din Ucraina, calificându-ne drept agresori", a acuzat Serghei Lavrov.

Joi, Serghei Lavrov s-a întâlnit în Bali cu ministrul de Externe din China, Wang Yi, pentru a discuta despre invazia militară rusă în Ucraina şi despre impactul sancţiunilor, înaintea reuniunii ministeriale a Grupului naţiunilor puternic dezvoltate şi emergente (G20). "Serghei Lavrov l-a informat pe ministrul chinez de Externe despre implementarea principalelor misiuni ale operaţiunii militare speciale" în Ucraina. "Ambele părţi au evidenţiat caracterul inacceptabil al sancţiunilor unilaterale adoptate prin evitarea sistemului Naţiunilor Unite", a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de Agenţia France-Presse şi de postul France24.

Serghei Lavrov şi Wang Yi "au evidenţiat necesitatea menţinerii şi dezvoltării Grupului G20", o organizaţie din care fac parte naţiunile dezvoltate şi emergente, a subliniat Ministerul de Externe de la Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici