Serie de cutremure puternice în largul insulelor Samoa şi Tonga din Oceanul Pacific

O serie de cutremure puternice s-a produs luni în largul insulelor Samoa şi Tonga din Oceanul Pacific, la doar câteva ore după un seism cu magnitudinea de 7,5 care a avut loc în Papua Noua Guinee, potrivit site-ului de Internet al institutului american de geofizică USGS.

166 afișări
Imaginea articolului Serie de cutremure puternice în largul insulelor Samoa şi Tonga din Oceanul Pacific

Serie de cutremure puternice în largul insulelor Samoa şi Tonga din Oceanul Pacific (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre acestea, două au avut magnitudinea de 6,8. Primul s-a produs la ora 08.18 GMT (11.18 ora României), la 107 kilometri est-nord-est de oraşul Hihifo din insula Tonga şi la 213 kilometri sud-vest de capitala Samoa, Apia. Hipocentrul a fost localizat la o adâncime de zece kilometri.

Celălalt s-a produs după jumătate de oră, la o adâncime de zece kilometri, şi a avut epicentrul la 99 de kilometri est-nord-est de Hihifo şi la 226 de kilometri sud-sud-vest de Apia.

Această serie de cutremure are loc după ce un alt seism cu magnitudinea de 7,5 s-a produs în noaptea de duminică spre luni în Papua Noua Guinee, generând o scurtă alertă de tsunami şi numeroase replici puternice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici