Serviciile americane au avertizat Europa privind un grup de 25 de susţinători ai jihadului

Serviciile europene au fost alertate recent cu privire la planurile a 25 de tineri susţinători ai jihadului, plecaţi să lupte împotriva trupelor occidentale în regiunea afgano-pakistaneză, de a reveni în ţările de origine, au anunţat miercuri surse franceze din domeniul securităţii.

16 afișări
Imaginea articolului Serviciile americane au avertizat Europa privind un grup de 25 de susţinători ai jihadului

Serviciile americane au avertizat Europa privind un grup de 25 de susţinători ai jihadului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Una dintre aceste surse a explicat că serviciile americane şi-au alertat în urmă cu "câteva săptămâni" omologii europeni cu privire la planul unui "grup de 25 de tineri formaţi pentru luptă" de a începe drumul de întoarcere, care ar trece în particular prin Turcia.

Această informaţie americană a fost ulterior confirmată de britanici, potrivit acestor surse.

Aceşti tineri combatanţi veniţi din Europa, care ar fi "câteva zeci" potrivit unui oficial francez, sunt "principala preocupare" a serviciilor occidentale, care insistă în mod regulat asupra persistenţei riscului terorist pe teritoriile lor. Ele se tem că aceşti combatanţi ar fi în măsură să organizeze grupări.

Statele Unite au avertizat duminică americanii care călătoresc în Europa cu privire la "riscuri potenţiale de atentate teroriste". Serviciile franceze de informaţii evocă "o ameninţare iminentă" în Franţa.

Serviciile de informaţii occidentale au dejucat proiecte de atentate legate de al-Qaida, în mari oraşe din Marea Britanie, Franţa şi Germania, în stilul celor comise la Bombay, în India, în noiembrie 2008, unde au fost ucise 166 de persoane, a afirmat săptămâna aceasta presa anglo-saxonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici