Serviciile britanice de informaţii anunţă că Rusia schimbă iarăşi conducerea trupelor

Generalul rus care la începutul invaziei Ucrainei era responsabil de încercarea „dezastruoasă” de a cuceri Kievul va prelua „probabil” conducerea trupelor ruse care luptă în sectorul de est al Ucrainei, este predicţia care vine de la serviciile secrete britanice, în cea mai recentă actualizare, pe Twitter, a situaţiei de război.

13307 afișări
Imaginea articolului Serviciile britanice de informaţii anunţă că Rusia schimbă iarăşi conducerea trupelor

Serviciile britanice de informaţii anunţă că Rusia schimbă iarăşi conducerea trupelor

„General-locotenentul Evgeni Nikiforov va fi cel puţin al patrulea comandant care preia conducerea Grupului de forţe de Vest al Rusiei în ţară de la invazie şi îl va înlocui pe generalul colonel Serghei Kuzovlev, numit în urmă cu doar trei luni”.

Rolul său este „important”, deoarece „ambele părţi ar putea încerca o ofensivă” în zonele din regiunea Lugansk.

„În calitate de şef al Statului Major al Grupului de Forţe de Est al Rusiei, în primele săptămâni de invazie, Nikiforov a fost puternic implicat în planificarea încercării dezastruoase a forţelor ruse şi aeriene de a avansa spre Kiev dinspre nord-vest, prin zona de Cernobîl”.

Serviciile de informaţii britanice notează, de asemenea, că „schimbarea continuă a ofiţerilor superiori ruşi reflectă probabil diviziunile interne cu privire la mişcările viitoare în război ale Ministerului Apărării Ruse”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici