Serviciile de informaţii din SUA îl cataloghează pe preşedintele filipinez Rodrigo Duterte o ameninţare la adresa democraţiei

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte priveşte cu oarecare îngrijorare decizia serviciilor de informaţii americane de a îl cataloga drept o ameninţare la adresa democraţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale de la Manila, citat de agenţia Reuters.

566 afișări
Imaginea articolului Serviciile de informaţii din SUA îl cataloghează pe preşedintele filipinez Rodrigo Duterte o ameninţare la adresa democraţiei

Serviciile de informaţii din SUA îl cataloghează pe preşedintele filipinez Rodrigo Duterte o ameninţare la adresa democraţiei

Într-un raport întocmit de Biroul Directorului Naţional de Informaţii al SUA, Duterte este plasat pe lista ameninţărilor la adresa democraţiei în Asia de Sud-Est, alături de premierul Cambodgiei, Hun Sen, criza rohingya din Myanmar şi regimul militar din Thailanda.

Democraţia şi drepturile omului în multe state din Asia de Sud-Est vor rămâne fragile în anul 2018, din cauza tendinţelor autocratice, a corupţiei şi a nepotismului, afirmă serviciile de informaţii din SUA.

"În Filipine, preşedintele Duterte va continua să-şi desfăşoare campania împotriva drogurilor, corupţiei şi criminalităţii", se arăta în raportul serviciilor de informaţii americane, în care se afirmă că Duterte a sugerat că ar putea suspenda constituţia pentru a declara un guvern revoluţionar.

"Privim această declaraţie din partea departamentului pentru informaţii al Statelor Unite cu oarecare îngrijorare ...", a afirmat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei de la Manila, Harry Roque, pentru postul de radio DZMM.

Ampla campanie antidrog, lansată în iulie 2016 de preşedintele Rodrigo Duterte, s-a soldat cu peste 4.000 decese, în multe cazuri existând suspiciuni de execuţii extrajudiciare comise de forţele de securitate filipineze, însă autorităţile de la Manila resping categoric aceste acuzaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici