Serviciile secrete din Canadei investighează o serie de ameninţări cu moartea ale iranienilor

Agenţia de spionaj canadiană investighează rapoartele unor persoane care locuiesc în ţară şi care au primit ameninţări cu moartea "credibile" din partea Iranului, a anunţat Serviciul canadian de informaţii de securitate (CSIS) într-un comunicat, conform Reuters.

441 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete din Canadei investighează o serie de ameninţări cu moartea ale iranienilor

Serviciile secrete din Canadei investighează o serie de ameninţări cu moartea ale iranienilor

Ameninţările sunt "menite să îi reducă la tăcere pe cei care vorbesc public" împotriva Iranului, se arată în declaraţie.

CSIS colectează informaţii de la persoane care au suferit hărţuiri şi intimidări legate de Republica Islamică Iran, se arată în declaraţie.

"CSIS investighează în mod activ mai multe ameninţări la adresa vieţii care emană din Republica Islamică Iran, pe baza unor informaţii credibile".

Agenţia lucrează îndeaproape cu comunităţile iraniano-canadiene care au fost vizate, se arată în declaraţie.

Serviciile de informaţii ale Iranului au făcut cel puţin 10 încercări de a răpi sau chiar ucide cetăţeni britanici sau persoane cu sediul în Regatul Unit considerate de Teheran ca fiind o ameninţare, a declarat miercuri şeful agenţiei britanice de spionaj intern.

Canada a impus o serie de sancţiuni împotriva Iranului din cauza unor presupuse încălcări ale drepturilor omului, inclusiv moartea lui Mahsa Amini, o femeie kurdă iraniană în vârstă de 22 de ani, care a murit în septembrie în timp ce se afla în custodia poliţiei iraniene a moralităţii.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici