Serviciile sociale germane fac faţă cu greu valului de imigranţi români şi bulgari

Serviciile sociale germane par să nu facă faţă numărului mare de imigranţi săraci provenind din România şi Bulgaria, scrie Der Spiegel, în ediţia electronică.

1506 afișări
Imaginea articolului Serviciile sociale germane fac faţă cu greu valului de imigranţi români şi bulgari

Serviciile sociale germane fac faţă cu greu valului de imigranţi români şi bulgari (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Săptămâna aceasta, Serviciul german pentru integrare şi imigraţie (SVR) va prezenta evaluarea pe anul 2012. Raportul anual, care analizează colaborarea dintre autorităţile federale, regionale şi locale, a ajuns la o concluzie dură: coordonarea este inadecvată, iar colaborarea efectivă este inexistentă.

Conform raportului, eforturile de integrare a imigranţilor români şi bulgari par ineficiente, mulţi dintre străini confruntându-se în Germania cu un sistem pe care nu îl înţeleg.

Guvernul german nu are o strategie unitară de integrare a imigranţilor est-europeni, iar autorităţile locale cred că mulţi dintre români şi bulgari sunt muncitori sezonieri, când, de fapt, aceştia rămân definitiv în Germania, aşa cum s-a întâmplat în trecut cu turcii şi grecii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici