Serviciul israelian de informaţii militare s-a alăturat războiului împotriva coronavirusului

  • Forţele militare israeliene au creat un Centru Naţional de Informare pentru Coronavirus, unde lucrează ofiţeri de informaţii.
  • Centrul Naţional de Informare pentru Coronavirus strânge informaţii, le analizează foarte repete, le transformă în materiale uşor de folosit şi le pune la dispoziţia ministrului Sănătăţii.
  • Ofiţerii de informaţii israelieni au conexiuni cu medici din alte ţări pentru a strânge informaţii despre ce se întâmplă acolo.
1123 afișări
Imaginea articolului Serviciul israelian de informaţii militare s-a alăturat războiului împotriva coronavirusului

Serviciul israelian de informaţii militare s-a alăturat războiului împotriva coronavirusului

Serviciul israelian de informaţii militare s-a alăturat luptei împotriva coronavirusului, conform israelnationalnews.com.
De fapt, forţele israeliene de apărare – IDF au creat un Centru Naţional de Informare pentru Coronavirus, unde lucrează ofiţeri de informaţii.
Jurnalistul Yoam Limor i-a luat un interviu căpitanului „Y”, şeful acestui centru, respectând măsurile stricte de securitate pentru a nu divulga identitatea militarului.

Centrul Naţional de Informare pentru Coronavirus este deservit de peste 200 de militari şi lucrează în folosul Ministerului Sănătăţii

Conform căpitanului „Y”, Centrul Naţional de Informare pentru Coronavirus „lucrează în folosul Ministerului Sănătăţii. Acesta strânge informaţii, le analizează foarte repete, le transformă în materiale uşor de folosit şi le pune la dispoziţia ministrului Sănătăţii, dar şi altor decidenţi, pentru a lua decizii înţelepte”, a spus ofiţerul.
Ca exemplu, căpitanul „Y” a spus că oamenii lui, în acest moment, verifică cum alte ţări îşi construiesc strategia de luptă cu noul coronavirus SARS-CoV-2, la care adaugă măsurile luate de statul Israel, punând la dispoziţia ministrului Sănătăţii un pachet de informaţii care să-l ajute să construiască cea mai bună strategie de ieşire din criză.
Ofiţerul a mai dezvăluit că centru este deservit de peste 200 de militari, care dispun de mijloace tehnologice moderne, au zeci de ani de experienţă în lucru cu informaţii pentru a putea extrage cunoştinţele cele mai relevante.
„Îi ajutăm pe lideri să înţeleagă cum funcţionează strategia de luptă în Israel, comparativ cu alte ţări şi-i ajutăm în acest fel să ia cele mai înţelepte decizii,” a mai spus căpitanul israelian.
Acest centru funcţionează de o lună, iar până acum militarii specialişti în informaţii l-au ajutat pe ministrul sănătăţii să înţeleagă ce se întâmplă atât în unele regiuni din Israel, ce localităţi sunt mai vulnerabile şi unde ar trebui să se concentreze cu următoarele decizii, a adăugat ofiţerului.

Avem conexiuni cu medici din alte ţări pentru a strânge informaţii despre ce se întâmplă acolo

„Am analizat unde coronavirusul atacă mai mult şi am constatat că sinagogile sunt un focar pentru răspândirea virusului,” a adăugat căpitanul „Y”.
Ţările au metode de abordare diferite, dar scopul este acelaşi, să ieşim din izolare şi să revenim la viaţa normală, a spus militarul israelian.
„Avem conexiuni cu medici din alte ţări pentru a strânge informaţii despre ce se întâmplă acolo pentru a le pune la dispoziţia ministrului Sănătăţii, dar şi a altor persoane care iau decizii,” a mai spus specialistul în informaţii militare.
Acesta a concluzionat că Israel este într-o situaţie bună, comparativ cu alte state, deoarece populaţia a ascultat recomandările Ministerului Sănătăţii, iar societatea a făcut un progres bun, pe care este nevoie să-l menţină în următoarele săptămâni şi luni.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Israelul avea ieri 13.362 de cazuri confirmate de infecţie cu COVID-19, cu doar 171 de decese.

 

Sursă foto: Screenshot israelnationalnews.com

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici