Serzh Sargsyan a anunţat că va demisiona din funcţia de premier al Armeniei

Noul premier al Armeniei, Serzh Sargsyan, a anunţat luni că îşi va prezenta demisia, la doar şase zile de când a fost ales de Parlament în funcţia de şef al Guvernului, relatează site-ul agenţiei Tass.

287 afișări
Imaginea articolului Serzh Sargsyan a anunţat că va demisiona din funcţia de premier al Armeniei

Serzh Sargsyan a anunţat că va demisiona din funcţia de premier al Armeniei

"Mă adresez celor care vor să îmi dau demisia. Nikol Pashinyan avea dreptate, eu am greşit. Sunt mai multe modalităţi de a ieşi din astea, dar niciuna nu imi este favorabilă. Mă retrag din funcţia de premier al Armeniei. Îmi doresc pace, armonie şi toleranţă", a declarat acesta.

Săptămâna trecută a izbucnit un val de proteste în masă în capitala Erevan şi în alte oraşe din Armenia. Marţi, 17 aprilie, Sargsyan a fost ales ca premier. Duminică dimineaţă, premierul Serzh Sargsyan şi liderul opoziţiei, Nikol Pashinyan s-au întâlnit în hotelul Marriot din Erevan. Pashinyan a cerut şefului Guvernului armean să îşi dea demisia, însă Sargsyan a declarat că şantajarea autorităţilor statului este inacceptabilă. La scurt timă, negocierile au luat sfârşit.

Tot duminică, Biroul Procurorului General din Armenia a confirmat că deputaţii Nikol Pashinyan, Ararat Mirzoyan şi Sasun Mikaelyan au fost reţinuţi pentru organizarea unor proteste ilegale. Toţi trei au fost eliberaţi luni.

Până la o controversată reformă constituţională, care a urmat după un plebiscit în 2015, preşedintele Armeniei era ales în mod direct prin vot universal de către cetăţenii ţării. În urma reformei constituţionale, Armenia a trecut la un sistem parlamentar de guvernare, premierul exercitând puterea executivă, în timp ce preşedintele are mai mult un rol reprezentativ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici