Seulul cere Naţiunilor Unite să permită oficialilor nord-coreeni sancţionaţi să fie prezenţi la Jocurile Olimpice

Coreea de Sud a cerut Naţiunilor Unite, miercuri, să permită oficialilor nord-coreeni, vizaţi de sancţiuni, să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care va avea loc vineri şi unde va participa şi sora liderului suprem al Coreei de Nord, informează site-ul agenţiei Reuters.

247 afișări
Imaginea articolului Seulul cere Naţiunilor Unite să permită oficialilor nord-coreeni sancţionaţi să fie prezenţi la Jocurile Olimpice

Seulul cere Naţiunilor Unite să permită oficialilor nord-coreeni sancţionaţi să fie prezenţi la Jocurile Olimpice

Phenianul i-a transmis Seulului că delegaţia nord-coreeană, formată din 22 de membri, îl va include şi pe Choe Hwi, şeul Comitetului Naţional de Sportva fi condusă de preşedintele prezidiului Adunării Supreme, Kim Yong-Nam.

De asemenea, Kim Yo-jong, sora liderului regimului de la Phenian, Kim Jong-un, va face parte din delegaţia de înalţi oficiali trimisă de Coreea de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă.

În acest context, Coreea de Sud a cerut Consiliului de Securitate al ONU să îi permită lui Choe Hwi, persoană vizată de sancţiuni, să călătorească la Pyeonchang.

Deşi Choe este singurul membru al delegaţiei nord-coreene care apare pe lista neagră a Consiliului de Securitate, Seulul a cerut Comitetului pentru Sancţiuni o aprobare pentru întreaga delegaţie.â

Misiunea sud-coreeană la Naţiunile Unite a afirmat că vizita va "facilita oportunitatea de a reduce tensiunile din Peninsula Coreea şi va conduce la o soluţie paşnică, politică şi diplomatică".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici