Seulul cere Statelor Unite să evite "escaladarea" tensiunilor cu Coreea de Nord

Kang Kyung-wha, ministrul sud-coreean de Externe, a afirmat că Washingtonul şi Seulul trebuie să evite escaladarea suplimentară a tensiunilor cu regimul nord-coreean, după ce Phenianul l-a acuzat pe preşedintele Donald Trump că ar fi declarat război Coreei de Nord, potrivit postului France 24.

2464 afișări
Imaginea articolului Seulul cere Statelor Unite să evite "escaladarea" tensiunilor cu Coreea de Nord

Seulul cere Statelor Unite să evite "escaladarea" tensiunilor cu Coreea de Nord

"Este foarte probabil că (regimul din) Coreea de Nord va lansa noi provocări", a declarat oficialul sud-coreean într-un discurs la Washington.

"Este imperativ ca noi, Coreea (de Sud) şi Statele Unite, să gestionăm împreună situaţia (...) pentru a preveni o escaladarea suplimentară a tensiunilor sau orice fel de confruntări militare accidentale care în mod rapid pot scăpa de sub control", a completat ministrul.

Regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a acuzat, luni seară, Administraţia Donald Trump că "a declarat război" Coreei de Nord, argumentând că are dreptul de a doborî bombardiere trimise de Statele Unite. Bombardiere americane s-au apropiat, sâmbătă, de coastele de est ale Coreei de Nord, într-o demonstraţie de forţă a Administraţiei Donald Trump.

Acuzaţiile că Statele Unite ar fi "declarat război" împotriva Coreei de Nord sunt "absurde", a reacţionat luni seară Casa Albă, în timp ce Departamentul american al Apărării a somat regimul de la Phenian să înceteze "acţiunile provocatoare".

Aflat în oraşul american New York pentru reuniunea Adunării Generale ONU, Ri Yong-Ho, ministrul nord-coreean de Externe, a acuzat Statele Unite că au declarat război Coreei de Nord prin trimiterea bombardierelor în apropierea coastelor nord-coreene.

Coreea de Nord îşi rezervă dreptul de a doborî bombardierele americane, a avertizat Ri Yong-Ho. "Această regulă se aplică inclusiv înainte ca bombardierele să ajungă în spaţiul aerian nord-coreean. Lumea trebuie să ştie că Statele Unite au declarat război prima dată Coreei de Nord", a spus Ri Yong-Ho, citat de BBC News online.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat în ultimele luni, după o serie de teste nucleare şi balistice efectuate de regimul stalinist de la Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici