Seulul va trimite noi baterii de artilerie pe insula bombardată marţi

Coreea de Sud va trimite noi baterii de artilerie pe insula bombardată marţi de armata nord-coreeană, a anunţat miercuri ministrul Apărării, Kim Tae-Young.

147 afișări
Imaginea articolului Seulul va trimite noi baterii de artilerie pe insula bombardată marţi

Seulul va trimite noi baterii de artilerie pe insula bombardată marţi (Imagine; Mediafax Foto/AFP)

"Avem şase tunuri autopropulsate de tip K-9 staţionate pe insula Yeonpyeong şi prevedem să instalăm şi altele", a declarat ministrul în faţa Comisiei pentru Apărare a Parlamentului.

"Vom înlocui, de asemenea, obuzierele de 105 milimetri cu tunuri autopropulsate care au o rază mai mare de acţiune", a adăugat ministrul, citat de agenţia Yonhap.

Aproximativ 80 de obuze trase de armata nord-coreeană au căzut pe Insula Yeonpyeong, cu aproximativ 1.500 de locuitori, situată în Marea Galbenă, într-o zonă disputată de cele două Corei, a anunţat miercuri Ministerul Apărării, precizând că, în total, au fost lansate 170 de obuze de către bateriile nord-coreene.

Armata sud-coreeană, care are un detaşament pe această insulă, a ripostat trăgând 80 de obuze.

Bombardamentul a ucis doi soldaţi, iar 18 persoane au fost rănite, dintre care 15 militari şi trei civili.

Ministrul a anunţat, totodată, că tancurile staţionate pe insulă pentru a preveni orice debarcare nord-coreeană, sunt vulnerabile la obuze. "Vom studia mijloacele de a consolida aceste tancuri", a declarat el.

Întrebat despre posibilitatea de a relua "războiul psihologic" contra Coreei de Nord, ministrul a răspuns că Seulul ia noi măsuri, nespecificate.

Coreea de Sud a instalat difuzoare de-a lungul frontierei, după ce a acuzat Coreea de Nord, în mai, de scufundarea unei corvete sud-coreene. Aceste difuzoare, destinate difuzării de mesaje de propagandă contra Phenianului, nu au fost puse în funcţiune niciodată. Regimul de la Phenian a ameninţat că le va distruge trăgând asupra lor.

Insula Yeonpyeong este situată chiar în sudul liniei de frontieră impusă de ONU după Războiul din Coreea, dar se află la nord de linia de demarcaţie revendicată de Phenian. În această zonă s-au produs grave incidente navale, în 1999, 2002 şi noiembrie 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici