Shimon Peres a justificat cheltuielile pentru întâlnirile oficiale, inclusiv de la cea cu Băsescu

Fostul preşedinte israelian Shimon Peres a oferit justificări în legătură cu cheltuielile efectuate în timpul mandatului, argumentând că în şapte luni ale anului 2014 a primit şapte şefi de state sau de guvern, printre care omologul său român Traian Băsescu, cancelarul Germaniei şi Papa Francisc.

118 afișări
Imaginea articolului Shimon Peres a justificat cheltuielile pentru întâlnirile oficiale, inclusiv de la cea cu Băsescu

Shimon Peres a justificat cheltuielile pentru întâlnirile oficiale, inclusiv de la cea cu Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Shimon Peres, care a deţinut funcţia de preşedinte al Israelului în perioada iulie 2007 - iulie 2014, a avut în anul 2013 cheltuieli în cadrul Cancelariei prezidenţiale de 16 milioane de shekeli (3,85 de milioane de euro), iar în primele şapte luni ale anului 2014 de 14 milioane de shekeli (3,36 milioane de euro), informează cotidianul The Jerusalem Post.

Mişcarea israeliană pentru Libertatea de Informare a notat luni că noul preşedinte al Israelului, Reuven Rivlin, a redus cu două milioane de shekeli (480.000 de euro) cheltuielile Cancelariei prezidenţiale de la începerea mandatului, în urmă cu un an.

În acest context, Shimon Peres a explicat că, de când este în funcţie preşedintele Reuven Rivlin, în Israel a venit un singur şef de stat străin. Peres a amintit că, în primele luni ale anului 2014, spre sfârşitul mandatului său, Cancelaria prezidenţială din Israel a organizat recepţii şi dineuri pentru preşedinţii din Sri Lanka, România, Peru, Guatemala, pentru cancelarul Germaniei şi pentru Papa Francisc. În plus, Peres a explicat că a organizat recepţii cu ocazia Zilei Naţionale la care au fost invitaţi 120 de oficiali militari israelieni.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a efectuat o vizită de stat în Israel în ianuarie 2014, fiind primit, la Ierusalim, de omologul israelian Shimon Peres.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici