Shimon Peres adresează un mesaj de pace poporului iranian

Preşedintele Israelului, Shimon Peres, a adresat, miercuri, un mesaj de pace poporului iranian, cu ocazia unui discurs în Parlament, în pofida deceniilor de animozitate dintre cele două state.

512 afișări
Imaginea articolului Shimon Peres adresează un mesaj de pace poporului iranian

Shimon Peres (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ne-am născut pentru a fi duşmani, nu trebuie să trăim neapărat ca duşmanii", a declarat Peres.

"Nu lăsaţi steagul ostilităţii să acopere patrimoniul nostru istoric", a adăugat Peres.

Israelul acuză Iranul de mulţi ani că încearcă să se doteze cu arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Teheranul neagă acuzaţiile.

În ultimele săptămâni, zvonurile privind un posibil atac israelian împotriva instalaţiilor nucleare iraniene s-au multiplicat.

Săptămâna trecută, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că "regimul" din Israel este "o tumoare care trebuie extirpată".

Înaintea Revoluţiei islamice din 1979, pe vremea şahului, Israelul şi Iranul aveau relaţii strânse, în special în domeniul militar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici