SI a executat 11 dintre comandanţii săi, după lansarea ofensivei asupra oraşului Tikrit

Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI) a executat 11 dintre comandanţii săi, învinuiţi de trădare în cadrul ofensivei forţelor irakiene asupra oraşului Tikrit, la 140 de kilometri nord-vest de capitala Bagdad, a anunţat postul de televiziune libanez Al Mayadeen TV, citat joi de agenţia Fars.

4202 afișări
Imaginea articolului SI a executat 11 dintre comandanţii săi, după lansarea ofensivei asupra oraşului Tikrit

SI a executat 11 dintre comandanţii săi, după lansarea ofensivei asupra oraşului Tikrit (Imagine: Hepta)

Jihadişti din cadrul SI au executat 11 comandanţi ai acestei grupări, învinuiţi de trădare pentru că au fugit din Tikrit după ce forţele irakiene au lansat o ofensivă de amploare.

Aproximativ 150 de membri ai SI ar fi părăsit oraşul irakian Tikrit, locul de naştere a fostului dictator Saddam Hussein şi un bastion al acestei grupări insurgente.

Forţele irakiene, susţinute de miliţiile şiite, au reuşit să preia controlul asupra estului şi sudului acestui oraş, potrivit Al-Alam.

Ofensiva, lansată luni, este cea mai mare campanie militară din 2015 a trupelor irakiene. Redobândirea controlului asupra Tikritului, capitala provinciei Salah ad Din, va ajuta forţele irakiene să asigure o rută majoră de aprovizionare pentru o viitoare operaţiune de recucerire a oraşului Mosul, al doilea ca mărime din Irak, care este controlat de militanţii islamişti din iunie 2014.

În prima etapă a ofensivei, forţele terestre irakiene, sprijinite de atacuri aeriene şi elicoptere, au încercuit câmpurile petroliere de la est de Tikrit şi au blocat drumul care duce spre Mosul.

La rândul lor, militanţi ai SI au incendiat sonde din câmpul petrolifer Ajil, situat la est de Tikrit, cu scopul de a împiedica atacurile aeriene ce vizează îndepărtarea lor din această zonă. Ajil este situat la aproximativ 35 de kilometri nord-est de Tikrit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici