SI revendică atentatul de la Bagdad, anunţând că acesta i-a ţintit pe mai mulţi pelerini şiiţi

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul cu bombă care a avut loc sâmbătă în capitala irakiană Bagdad şi care s-a soldat, potrivit poliţiei şi unor responsabili din cadrul spitalului, cu cel puţin 21 de morţi şi peste 40 de răniţi, informează Associated Press.

31181 afișări
Imaginea articolului SI revendică atentatul de la Bagdad, anunţând că acesta i-a ţintit pe mai mulţi pelerini şiiţi

SI revendică atentatul de la Bagdad, anunţând că acesta i-a ţintit pe mai mulţi pelerini şiiţi

Potrivit Ministerului irakian de Interne, atacul ar fi vizat civili şiiţi care îşi făceau cumpărăturile într-o piaţă din aer liber în care erau vândute fructe, legume şi carne în cartierul Nahrawan.

Pe de altă parte, în anunţul făcut de Stat Islamic şi în declaraţii ale unor oficiali locali, se sublinia faptul că atentatul i-a ţintit pe mai mulţi pelerni şiiţi care mergeau spre altarul sfânt Kadhimiyah din Bagdad.

Agenţia de ştiri afiliată reţetei Stat Islamic, Amaq, citată de Reuters, a anunţat că un miliant a condus un camion încărcat cu trei tone de explozibil în cartierul Nahrawan din Bagdad, în apropiere unui grup de pelerini şiiţi, care se îndreptau spre altarul Kadhimiyah din Bagdad pentru a comemora opt sute de ani de la moartea imamului Moussa al-Kadhim.

Potrivit Reuters, care citează surse din cadrul poliţiei, bilanţul victimelor acestui atac revendicat de reţeaua Stat Islamic este de 19 morţi şi 48 de răniţi.

O a doua explozie ar fi avut loc în apropiere de un punct de control al miliţiei şiite din cartierul Dora al capitalei irakiene, atacul sodându-se cu moartea a două persoane şi rănirea altor trei, a mai informat poliţia. Acest al doilea atac nu a fost revendicat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici