Sierra Leone anulează unele măsuri de carantină impuse din cauza epidemiei de Ebola

Preşedintele din Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, a anunţat vineri anularea unor măsuri de carantină impuse din cauza epidemiei de Ebola, după un recul al acesteia.

82 afișări
Imaginea articolului Sierra Leone anulează unele măsuri de carantină impuse din cauza epidemiei de Ebola

Sierra Leone anulează unele măsuri de carantină impuse din cauza epidemiei de Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Restricţiile privind deplasarea vor fi relaxate, pentru susţinerea activităţilor economice. Nu vor mai exista restricţii de acest tip la nivel provincial şi local", a explicat Koroma într-un discurs televizat.

Sierra Leone, care are şase milioane de locuitori, instituise carantină în şase din cele 14 provincii, în iulie 2014, în contextul epidemiei de Ebola, soldată cu peste 3.100 de morţi din 10.000 de cazuri înregistrate.

"În prezent, vom intra într-o etapă de tranziţie. Date fiind progresele obţinute în combaterea bolii, vom întreprinde acţiuni în sensul redresării economice şi sociale", a precizat Koroma.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici