Sigmar Gabriel, noul ministru german de Externe, se va întâlni săptămâna viitoare cu Mike Pence şi Rex Tillerson

Noul ministru de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu vicepreşedintele american Mike Pence şi secretarul de Stat desemnat, Rex Tillerson, a relatat cotidianul Handelsblatt, citând surse guvernamentale, potrivit site-ului The Jerusalem Post.

438 afișări
Imaginea articolului Sigmar Gabriel, noul ministru german de Externe, se va întâlni săptămâna viitoare cu Mike Pence şi Rex Tillerson

Sigmar Gabriel, noul ministru german de Externe, se va întâlni săptămâna viitoare cu Mike Pence şi Rex Tillerson (Imagine: Hepta)

Social-democratul Gabriel, un critic dur al lui Trump, l-a înlocuit pe Frank-Walter Steinmeier, fiind în mod oficial învestit vineri în noua funcţie.

Gabriel şi social-democraţii germani au fost în general favorabili intensificării dialogului cu Moscova şi sunt mai deschişi decât Merkel la ideea de reducere treptată a sancţiunilor impuse Rusiei.

Gabriel, anterior ministru al Economiei, va efectua sâmbătă prima sa vizită în străinătate în noua calitate de şef al diplomaţiei germane, în Franţa.

Cancelarul german, Angela Merkel, ar putea avea sâmbătă o discuţie telefonică cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi este de aşteptat ca această conversaţie să se concentreze pe Rusia, a declarat pentru Reuters o sursă familiară cu acest aspect.

Sursa nu a specificat dacă Trump intenţionează să discute cu Merkel despre o eventuală ridicare a sancţiunilor americane impuse Rusiei drept răspuns la intervenţia acesteia din urmă în Ucraina, aşa cum au sugerat unele publicaţii americane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici