Sigmar Gabriel, vicecancelarul Germaniei: "Retragerea SUA din TTP oferă oportunităţi comerciale Germaniei"

Industria germană va valorifica orice oportunitate comercială în Asia şi Ameria de Sud apărută în urma retragerii SUA din Acordul de parteneriat transpacific (TTP), a declarat vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, citat de Reuters.

1200 afișări
Imaginea articolului Sigmar Gabriel, vicecancelarul Germaniei: "Retragerea SUA din TTP oferă oportunităţi comerciale Germaniei"

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe: "Retragerea SUA din TTP oferă oportunităţi comerciale Germaniei" (Imagine: Hepta)

În cadrul unui interviu preluat de ziarul Handelsblatt, Sigmar Gabriel a declarat: ”Trump trebuie să recunoască că economia americană nu este adeseori competitivă, spre deosebire de cea germană”, criticând ameninţarea lui Trump de a impune un tarif de 35% maşinilor germane importate din Mexic.

Acesta a adăugat faptul că acest lucru ar fi contraproductiv Statelor Unite.

Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, îl avertizează pe preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, să nu majoreze taxele vamale în industria auto, transmiţându-i, pe fondul nemulţumirilor privind importurile de maşini, că Statele Unite "ar trebui să fabrice maşini mai bune".

Donald Trump a avertizat că va impune taxe vamale de 35% pentru vehiculele importate în Statele Unite, criticând, într-un interviu acordat revistei Bild, companii auto precum BMW, Daimler şi Volkswagen pentru că nu fabrică maşinile pe teritoriul american.

Germania va avea nevoie de o nouă strategie economică, orientată spre Asia, în cazul în care Administraţia Donald Trump va iniţia un război comercial cu China, a declarat vicecancelarul Sigmar Gabriel, criticând abordarea protecţionistă a preşedintelui Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici