Silvio Berlusconi critică din nou Uniunea Europeană

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a criticat din nou influenţa Germaniei şi Franţei în Uniunea Europeană, considerând că în cazul unui referendum, majoritatea italienilor ar respinge moneda euro.

174 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi critică din nou Uniunea Europeană

Silvio Berlusconi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Berlusconi, supărat pe UE şi pe unii lideri care, după părerea lui, nu inspiră încredere, i-a criticat din nou pe Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, şi pe preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, care sunt "totalmente necunoscuţi", inclusiv în rândul compatrioţilor lor.

Aceasta demonstrează că "Germania şi Franţa nu vor să cedeze nici măcar o fărâmitură din puterea lor", consideră fostul premier italian, care a participat la un forum privind alegerile legislative din 24 şi 25 februarie, organizat de către agenţia naţională de presă Ansa.

Spre deosebire de succesorul său, Mario Monti, care beneficiază de susţinere din partea Uniunii Europene, Berlusconi deseori în ultimii ani a avut conflicte cu diverse instituţii, lideri şi ţări membre ale UE.

Monti a declarat recent că UE se teme de întoarcerea lui Berlusconi care, în cazul victoriei la alegeri, ar aveaun impact negativ asupra monedei euro.

"Ceea ce mă deranjează cel mai mult este această poveste care este departe de realitate, privind lipsa mea de credibilitate în UE. Din contră, eu sunt foarte credibil în UE", a declarat Berlusconi.

Referitor la moneda unică, fostul premier susţine că, în cazul unui referendum după eventuala sa victorie, "majoritatea (italienilor) nu ar susţine" moneda euro.

Potrivit unor sondaje realizate vineri, coaliţia de dreapta a lui Silvio Berlusconi este pe a doilea loc în lista de preferinţe a alegătorilor italieni, cu aproximativ 30 la sută, pe când coaliţia de stânga, condusă de Pier Luigi Bersani, este pe primul loc, fiind susţinută de aproape 35 la sută dintre alegători.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici