Silvio Berlusconi: Guvernul trebuie să meargă înainte. DISCURSUL fostului premier în faţa a peste 1.000 de simpatizanţi

Liderul dreptei italiene Silvio Berlusconi a dat asigurări duminică seara că Guvernul "trebuie să meargă înainte", în contextul în care condamnarea sa, joi, de către Curtea de Casaţie a provocat o mare tensiune pe scena politică.

256 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi: Guvernul trebuie să meargă înainte. DISCURSUL fostului premier în faţa a peste 1.000 de simpatizanţi

Silvio Berlusconi: Guvernul trebuie să meargă înainte. DISCURSUL fostului premier în faţa a peste 1.000 de simpatizanţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am spus în mod clar şi direct că Guvernul trebuie să meargă înainte", a spus Silvio Berlusconi în faţa a peste o mie de simpatizanţi reuniţi în faţa reşedinţei sale de la Roma pentru a-şi arăta sprijinul după condamnarea sa la Curtea de Casaţie.

"Guvernul trebuie să continue să ia măsurile economice, iar noi am spus în mod clar şi direct că Parlamentul trebuie să meargă înainte pentru a vota aceste măsuri economice", a continuat el.

Manifestaţia a fost organizată de Poporul Libertăţii (PdL), partidul lui Il Cavaliere, sub sloganul "Duminică în stradă pentru democraţie şi libertate".

"Aceasta va fi ocazia de a ne aduna în jurul liderului nostru şi de a confirma, împreună cu el, marea forţă şi marea determinare a unui popor care nu cunoaşte ura şi care crede cu adevărat în libertate şi democraţie", adaugă partidul pe site-ul său de Internet.

Il Cavaliere a fost vizibil emoţionat şi sensibilizat de prezenţa a peste o mie de persoane.

"Apropierea şi căldura voastră mă consolează după toate durerile şi suferinţele din ultimele zile", le-a spus el susţinătorilor săi la începutul discursului.

În pofida tonului său conciliant faţă de Guvern şi majoritatea de centru-dreapta care îl sprijină, Il Cavaliere nu şi-a reţinut criticile la adresa justiţiei, care l-a condamnat la un an de închisoare pentru fraudă fiscală.

"Sunt aici, rămân aici şi nu renunţ, iar noi vom continua împreună această luptă pentru democraţie şi libertate, pentru ca cetăţenilor să nu le fie teamă că vor merge la închisoare fără să fi comis vreo greşeală", a conchis Berlusconi în alocuţiunea sa de aproximativ 15 minute.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici