Sindicatele franceze au chemat oamenii la o nouă mobilizare naţională. Avertismentul MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau vor să călătorească în Franţa că greva din sectorul public, începută pe 5 decembrie, se prelungeşte. Sindicatele franceze au chemat oamenii la o nouă mobilizare naţională împotriva reformei pensiilor, marţi, 17 decembrie.

537 afișări
Imaginea articolului Sindicatele franceze au chemat oamenii la o nouă mobilizare naţională. Avertismentul MAE

Sursă foto: Profimedia

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că SNCF (compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene) au anunţat prelungirea grevei declanşate la data de 5 decembrie 2019. Sunt aşteptate în continuare perturbări semnificative în circulaţia feroviară, urbană şi interurbană, precum si în reţeaua rutieră. De asemenea, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) reaminteşte pasagerilor să se informeze la companiile aeriene despre situaţia zborurilor. Totodată, sindicatele franceze au chemat la o nouă zi de mobilizare naţională împotriva reformei pensiilor, marţi, 17 decembrie 2019”, au transmis reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Sursa citată mai arată că românii „pot obţine informaţii actualizate despre situaţia din transporturile pariziene şi zona Ile-de-France accesând site-ul RATP: https://www.ratp.fr/travaux-manifestations/manifestations. Conform datelor disponibile pe site-ul OuiSNCF https://www.oui.sncf/, cetăţenii sunt încurajaţi să opteze pentru alternative de călătorie. Programul trenurilor poate fi consultat pe site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/itineraire, https://www.oui.sncf/ şi https://www.oui.sncf/aide/informations-situation-perturbee-etat-du-trafic-echange-et-remboursement.
Pe durata grevei, informaţiile despre orarul trenurilor, de la o zi la alta, sunt disponibile în fiecare zi la orele 17:00, pe site-ul SNCF”.

Instituţia mai spune că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

„De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcţie de zona în care se află”, conform sursei menţionate.

Nu în ultimul rând, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici