Singapore Changi: „Cel mai bun aeroport din lume” se confruntă cu probleme tehnice şi întârzieri

Changi din Singapore este adesea recunoscut drept cel mai bun aeroport din lume şi este considerat „o destinaţie în sine”, dar această reputaţie este în pericol, deoarece autoritatea de control la frontieră a oraşului-stat a avertizat întârzieri şi cozi lungi din cauza unei probleme tehnice cu sistemele sale de imigrare.

474 afișări
Imaginea articolului Singapore Changi: „Cel mai bun aeroport din lume” se confruntă cu probleme tehnice şi întârzieri

Singapore Changi: „Cel mai bun aeroport din lume” se confruntă cu probleme tehnice şi întârzieri

În timp ce liniile lungi şi autorizaţiile lente de imigrare au loc frecvent pe aeroporturile internaţionale, hub-ul aviaţiei din Singapore s-a mândrit de mult timp nu doar pentru arhitectura şi facilităţile sale spectaculoase, ci şi pentru punctualitate şi eficienţă în gestionarea unui volum mare de pasageri.
 
Videoclipurile de pe reţelele de socializare au arătat rânduri lungi formate la porţile de plecare din interiorul aeroportului, cu pasagerii nemulţumiţi de eroarea rară a sistemului, scrie CNN.
 
Autoritatea pentru Imigrări şi Puncte de Control (ICA) a oraşului-stat a declarat într-un comunicat actualizat că „toate benzile automate de plecare de la toate terminalele de pe aeroportul Changi sunt afectate, iar călătorii sunt redirecţionaţi către benzile manuale pentru autorizarea imigraţiei”.
 
Autoritatea i-a avertizat pe pasageri să amâne călătoriile neesenţiale şi să se aştepte la întârzieri.
 
Am rechemat ofiţerii în afara serviciului pentru a oferi sprijin suplimentar pentru a gestiona situaţia şi pentru a asigura legea şi ordinea. Călătorii care se află în prezent la punctele noastre de control sunt sfătuiţi să coopereze cu ofiţerii de la faţa locului. Călătorii sunt îndemnaţi să ia în considerare timp suplimentar pentru autorizarea imigraţiei.
 
Regretăm inconvenienţele cauzate şi apelăm la răbdarea şi înţelegerea călătorilor în timp ce continuăm să rezolvăm situaţia”, se arată în declaraţie.
 
ICA a raportat pentru prima dată întârzierile de autorizare a imigraţiei într-o postare pe Facebook în jurul prânzului, ora locală, iar problemele au persistat timp de cel puţin patru ore.
 
Aeroportul Changi a fost încoronat ca cel mai bun aeroport din lume timp de 12 ani de către Skytrax, o companie aeriană cu sediul în Marea Britanie şi un site de evaluare şi clasare a aeroporturilor, pe baza întregii experienţe aeroportuare – de la check-in până la plecări şi tot ce se află între ele.
 
A gestionat 68,3 milioane de pasageri în 2019, iar după ce a căzut înapoi pe tabelul de ligă în timpul blocării coronavirusului, peste 8 milioane de persoane au trecut prin aeroport în primele două luni ale acestui an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici