Singura centrală electrică din Fâşia Gaza, avariată de un bombardament israelian

Singura centrală electrică din Fâşia Gaza a încetat să mai funcţioneze după un bombardament al armatei israeliene în cursul nopţii, a anunţat marţi directorul adjunct al autorităţii energetice din enclava palestiniană, Fathi al-Sheikh Khalil, citat de AFP.

254 afișări
Imaginea articolului Singura centrală electrică din Fâşia Gaza, avariată de un bombardament israelian

Singura centrală electrică din Fâşia Gaza, avariată de un bombardament israelian (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Singura centrală electrică din Gaza a încetat să mai funcţioneze după un bombardament israelian noaptea trecută, care a avariat generatorul de vapori înainte de a atinge rezervoarele de carburant care au luat foc", a precizat Khalil.

Incendii importante s-au declanşat în zona centralei, în centrul teritoriului palestinian, unde vehiculele de salvare nu reuşeau să pătrundă.

Această uzină asigură aproximativ 30 la sută din consumul de electricitate din Gaza.

Potrivit lui Fathi al-Sheikh Khalil, "cinci dintre cele zece linii electrice care vin din Israel pentru a aproviziona Fâşia Gaza au fost de asemenea avariate de bombardamentele israeliene, iar serviciile de mentenanţă nu pot ajunge în zonă pentru a le repara".

Pe lângă o penurie cronică de apă, enclava palestiniană, supusă din 2006 unei blocade israeliene, suferă de importante probleme în aprovizionarea cu electricitate.

Chiar şi în vremuri normale, penele de curent în Gaza sunt cotidiene, de 8-12 ore pe zi, afectând spitale, şcoli, magazine sau uzine de tratare a apei.

Conform ONU, cererea de electricitate în teritoriu este estimată la 360 de megawaţi, dintre care 120 sunt furnizaţi de Israel, 22 de Egipt şi 80 produşi de centrală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici