SINGURUL tren rusesc care mai circulă prin Ucraina ar putea fi anulat

Compania care administrează căile ferate ucrainene, Ukrzaliznitsya, a anunţat, miercuri, că analizează o posibilă sistare a comunicaţiilor feroviare către Rusia, după ce Moscova a transferat toate trenurile sale de pasageri pe rute care ocolesc teritoriul Ucrainei, relatează site-ul Radio Chişinău.

2303 afișări
Imaginea articolului SINGURUL tren rusesc care mai circulă prin Ucraina ar putea fi anulat

Ucraina analizează oprirea circulaţiei feroviare către Rusia, ruta Chişinău-Moscova poate fi anulată

În acest context, ruta Chişinău-Moscova, singurul tren rusesc care mai circulă prin Ucraina, ar putea fi anulată.

Ministrul ucrainean al Infrastructurii, Vladimir Omelian, a anunţat că ţara sa nu va înregistra pierderi de pe urma sistării transportului feroviar cu Federaţia Rusă.

"Circulaţia feroviară este cu Federaţia Rusă este examinată acum, în primul rând de Ukrzaliznitsya. Cred că o decizie finală o vom putea anunţa în 2018. Există două componente – transportul de mărfuri şi cel de pasageri. Cât priveşte transportul de pasageri, astăzi avem un singur tren, care circulă pe ruta Chişinău-Moscova, şi alte câteva ucrainene, care merg la Moscova. După o analiză realizată de Ukrzaliznitsya, vom fi gata să adoptăm o decizie de Guvern", a declarat Omelian.

La 11 decembrie, compania naţională de transport feroviar din Rusia a schimbat toate rutele trenurilor care se îndreptau spre sud către noua linie feroviară Zhuravka-Millerovo, din regiunile Voronej şi Rostov, ocolind astfel Ucraina.

Ministerul rus al Transporturilor a precizat că măsura - care vizează 62 de trenuri de pasageri şi 30 de trenuri de marfă - a fost luată întrucât toate trenurile ruseşti care se îndreptau către regiunile sudice ale ţării treceau prin regiunea ucraineană Lugansk şi traversau de două ori frontiera de stat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici