Sir David Attenborough primeşte încă o distincţie de cavaler din partea Reginei Marii Britanii

Sir David Attenborough, în vârstă de 96 de ani, va primi miercuri a doua distincţie de cavaler pentru serviciile aduse televiziunii şi conservării naturii, după ce a fost numit cavaler pentru prima dată în 1985. Şi alte figuri celebre vor primi distincţii de Ziua Reginei.

205 afișări
Imaginea articolului Sir David Attenborough primeşte încă o distincţie de cavaler din partea Reginei Marii Britanii

Sursa Foto -Sir David Attenborough, Facebook

Sir David Attenborough a fost numit cavaler pentru prima dată de către Regina Marii Britanii în 1985, iar acum urmează să primească o distincţie şi mai înaltă, în cadrul unei ceremonii special, de ziua de naştere a Reginei.

Sir David va fi numit Cavaler de Mare Cruce al Ordinului Sfântului Mihail şi Sfântului Gheorghe - o distincţie mai înaltă - în semn de recunoaştere a documentarelor sale despre natură şi a campaniilor sale pentru salvarea acesteia.

Este de aşteaptat ca însuşi Prinţul de Wales, el însuşi un ecologist convins, să îi acorde această onoare lui Sir David Attenborough, în vârstă de 96 de ani, în cadrul unei ceremonii la Castelul Windsor.

Îndrăgitul radiodifuzor, care are aceeaşi vârstă ca şi regina, a fost prezentat într-un segment al Platinum Party at the Palace din faţa Palatului Buckingham în timpul weekendului Jubileului.

Ducele de Cambridge a evidenţiat eforturile „ecologiştilor vizionari” în timpul acestei secţiuni a spectacolului, în cadrul căreia a fost proiectat pe Palatul Buckingham un clip cu Sir David.

Prinţul William a vorbit, de asemenea, despre mândria pe care o simte pentru „bunicul şi tatăl meu”, respectiv pentru ducele de Edinburgh şi pentru prinţul Charles, care au susţinut natura.

Cea mai recentă onoare vine în contextul în care Sir David a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace, alăturându-se Papei Francisc şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe lista candidaţilor din acest an.

Gary Lightbody, solistul trupei rock Snow Patrol, va primi, de asemenea, distinţia „Ordinul Imperiului Britanic” (OBE) pentru serviciile aduse muzicii şi acţiunilor caritabile din Irlanda de Nord.

Şeful spionajului, Sir Jeremy Fleming, director al GCHQ, este aşteptat să primească titlul de cavaler, după ce a fost numit Cavaler Comandor al Ordinului Sfântului Mihail şi Sfântului Gheorghe pentru serviciile aduse serviciilor diplomatice, externe şi ale Commonwealth-ului.

Profesorul Sir Andrew Pollard, director al Oxford Vaccine Group, va fi numit cavaler pentru serviciile aduse sănătăţii publice, în special în timpul pandemiei COVID-19, în timp ce actorul Toby Jones îşi va primi Ordinul OBE pentru servicii aduse teatrului.

Medaliaţii olimpici şi paralimpici cu aur vor fi, de asemenea, distinşi, inclusiv căpitanul echipei de curling Eve Muirhead, înotătoarea Hannah Russell, jucătorul de boccia David Smith şi ciclistul Jaco van Gass.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici