Siria denunţă măsurile antiteroriste luate de SUA în urma atentatului eşuat

Siria, care a fost plasată de Statele Unite pe o nouă listă cu ţări ce reprezintă un risc, a denunţat măsurile luate de administraţia de la Washington în urma atentatului eşuat asupra zborului Amsterdam-Detroit.

Siria denunţă măsurile antiteroriste luate de SUA în urma atentatului eşuat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu se rezolvă acest lucru cu războaie, scanere şi liste negre", a declarat ministrul sirian al Informaţiilor, Mohsen Bilal, într-un interviu acordat agenţiei oficiale argentiniene Telam.

"Aceste măsuri nu sunt un adevărat remediu pentru acest flagel care ne ameninţă, care nu are nici religie, nici naţionalitate şi care este condamnat pretutindeni", a precizat el.

Washingtonul a anunţat duminică o consolidare a controalelor asupra pasagerilor care călătoresc cu avionul în Statele Unite.

Siria figurează pe o listă de 14 ţări ce reprezintă un risc, alături de Nigeria, Pakistan, Yemen, Afganistan, Libia sau Somalia.

Ministrul sirian propune în schimb o conferinţă internaţională. "Am fost cu toţii la Copenhaga pentru a analiza problema climei", a afirmat el, adăugând că "ar trebui un nou (summit la) Copenhaga pentru a rezolva această problemă".

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
SIRIA ,
SUA ,
TERORISM ,
atentat eşuat ,
războiul împotriva terorismului ,
washington
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Martorul-cheie rupe tăcerea