Sistemul de plăţi al Rezervei Federale SUA a căzut timp de câteva ore

Sistemul Rezervei Federale care permite instituţiilor financiare să schimburi financiare a căzut câteva ore miercuri, relatează CNBC.

262 afișări
Imaginea articolului Sistemul de plăţi al Rezervei Federale SUA a căzut timp de câteva ore

Sistemul de plăţi al Rezervei Federale a SUA a căzut timp de câteva ore

„Eroarea operaţională”, aşa cum a descris-o Fed, a afectat mai multe servicii, inclusiv sistemul central de compensare automatizat, care conectează instituţiile de depozitare şi instituţiile conexe.

Împreună cu serviciul Fed ACH, alte sisteme afectate au inclus Check 21, FedCash, Fedwire şi serviciul naţional de decontare.

Într-o declaraţie, instituţia spune că a luat cunoştinţă de o problemă în jurul orei 11:15 ET. O persoană de la o bancă din Wall Street a declarat că sistemul Fedwire şi ACH par să revină online în jurul orei 14:45 ET.

„Fedwire Funds Service, Fedwire Securities Service şi National Settlement Service au reluat procesarea şi funcţionează normal", a anunţat Fed la acel moment,.

Declaraţia a menţionat în continuare că eroarea a afectat termenele de plată şi a spus că Fed „va comunica clienţilor eforturile de remediere atunci când vor fi disponibile".

Căderea a avut loc în aceeaşi săptămână în care preşedintele Fed, Jerome Powell, a vorbit cu parlamentarii despre progresele pe care banca centrală le-a făcut în ceea ce priveşte sistemul său de plăţi axat pe consumatori şi despre eforturile de a dezvolta un „dolar digital”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici