Sistemul rival al GPS se îmbunătăţeşte: Uniunea Europeană a lansat patru noi sateliţi de navigaţie Galileo | VIDEO

Comisia Europeană a anunţat lansarea a patru noi sateliţi Galileo ce vor face parte din sistemul de navigaţie cu acelaşi nume, şi care este varianta europeană a sistemului de GPS.

4643 afișări
Imaginea articolului Sistemul rival al GPS se îmbunătăţeşte: Uniunea Europeană a lansat patru noi sateliţi de navigaţie Galileo | VIDEO

Sistemul rival al GPS se îmbunătăţeşte: Uniunea Europeană a lansat patru noi sateliţi de navigaţie Galileo

Lansarea, efectuată de Agenţia Spaţială Europeană (ASE), a urcat astfel numărul sateliţilor Galileo la 26, deşi doar 24 erau necesari pentru ca sistemul de navigaţie să intre în funcţiune.

"Galileo este diferit de celelalte datorită faptului că oferă acurateţe - până la un metru sau mai puţin -, şi asta este important nu doar pentru persoane şi companii, dar şi pentru serviciile de urgenţă sau tehnologii noi, precum maşinile autonome", a precizat Jeremy Wilks, corespondent la Euronews pe ştiinţă şi tehnologie.

Potrivit Euronews, vor mai fi lansaţi încă patru sateliţi Galileo, pentru a oferi o rezervă de şase sateliţi, iar preţul proiectului este de zece miliarde de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici