Site-ul televiziunii publice din SUA, spart de hackeri nemulţumiţi de un documentar despre WikiLeaks

Un grup de hackeri a spart luni site-ul postului public de televiziune american PBS (Public Broadcasting Service), în semn de protest faţă de un documentar difuzat recent de acesta despre WikiLeaks şi fondatorul său, Julian Assange.

436 afișări
Imaginea articolului Site-ul televiziunii publice din SUA, spart de hackeri nemulţumiţi de un documentar despre WikiLeaks

Site-ul televiziunii publice din SUA, spart de hackeri nemulţumiţi de un documentar despre WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un grup de hackeri, Lulz Boat, a revendicat acest atac, susţinând că aceasta este "răsplata" pentru un documentar recent despre Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, şi acest site. PBS a anunţat marţi că trei dintre site-urile sale, şi anume NewsHour, Frontline and PBS, "sunt, în continuare, sub atacul unor hackeri" şi că face eforturi să îşi restabilească serviciile. David Fanning, producătorul executiv al programului PBS Frontline, a calificat atacul ca "iresponsabil şi înspăimântător", relatează The Guardian în ediţia electronică.

Documentarul PBS despre WikiLeaks, intitulat WikiSecrets, a fost criticat după prima difuzare, săptămâna trecută, de către susţinătorii fondatorului site-ului specializat în dezvăluirea de informaţii clasificate, Julian Assange.

Grupul de hackeri pro-WikiLeaks a revendicat şi alte atacuri anterioare asupra site-urilor Fox, Sony şi US X Factor. "Felicitări, internauţi. Tocmai am văzut WikiSecrets şi am fost foarte puţin impresionaţi", se arăta într-un mesaj, care între timp a fost îndepărtat, postat de grup pe site-ul PBS în timpul atacului.

"Am hotărât să navigăm cu Luls Boat pe serverele PBS, pentru mai multă informare. Aşa cum probabil ştiţi, deja, nici măcar fortăreaţa celui de al treilea film (din seria) Piraţii din Caraibe (primul a fost mai bun!) nu poate stăvili haosul nostru", continua mesajul. "Oricum, să nu facem sechele degeaba... Stai! De fapt, al doilea şi al treilea film (din seria) Matrix au fost tot slabe. Oricum salutaţi interiorul serverelor PBS, oameni buni. Mai bine se uită pe unde navighează data viitoare", conchide acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici