Situaţie alarmantă în Ciudad de Mexico: Autorităţile au închis şcolile din cauza poluării

Oficialii din capitala Mexicului au decis să închidă şcolile şi să restricţioneze traficul, având în vedere că poluarea a atins noi cote alarmante.

350 afișări
Imaginea articolului Situaţie alarmantă în Ciudad de Mexico: Autorităţile au închis şcolile din cauza poluării

Situaţie alarmantă în Ciudad de Mexico: Autorităţile au închis şcolile din cauza poluării

Milioane de copii vor rămâne acasă vineri, decizia rămând în vigoare până când nivelul poluării va scădea semnificativ, arată Fox News.

Chiar dacă în noaptea de joi spre vineri a plouat în Ciudad de Mexico, nivelul poluării nu a scăzut foarte mult, rămânând de 1,5 ori mai mare faţă de limita acceptabilă.

Autorităţile au restricţionat deja, parţial, traficul, dar activiştii din cadrul organizaţiei Observatorului Civic pentru Calitatea Aerului din Mexic au făcut apel joi la oficiali să limiteze activităţile care poluează: construcţia de noi clădiri şi interzicerea camioanelor în oraş.

Activiştii mai susţin că municipalitatea ar trebui să ia în calcul că şi particulele foarte mici, găsite în fumul de la maşini şi praf, reprezintă poluare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici