Situaţie bizară. Polonia a trimis tancuri în Ucraina crezând că Germania îi va trimite alte în schimb, dar Berlinul spune că nu are de unde

Preşedintele polonez a acuzat Berlinul că nu şi-a respectat angajamentul de a trimite noi tancuri pentru a înlocui vehiculele pe care Polonia le trimisese în Ucraina pentru a ajuta această ţară să se apere în războiul împotriva Rusiei. Guvernul german a respins afirmaţiile preşedintelui polonez Andrzej Duda.

52975 afișări
Imaginea articolului Situaţie bizară. Polonia a trimis tancuri în Ucraina crezând că Germania îi va trimite alte în schimb, dar Berlinul spune că nu are de unde

Situaţie bizară. Polonia a trimis tancuri în Ucraina crezând că Germania îi va trimite alte în schimb, dar Berlinul spune că nu are de unde

"Nu şi-au îndeplinit această promisiune. Şi, sincer, suntem foarte dezamăgiţi de acest lucru", a declarat Duda, stârnind atenţia presei.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, a ripostat miercuri, susţinând că guvernul german a fost clar de la început că va trebui "să vadă ce poate livra".

"A existat o solicitare clară din partea poloneză de a transfera tancuri de luptă principale Leopard 2A7 de ultimă generaţie în Polonia, dar problema este că Bundeswehr-ul însuşi are doar un număr mic - aproximativ 50 - de aceste tancuri", a spus el, adăugând că, deşi "mai multe sunt în pregătire, acestea nu stau pe un şantier auto sau pe un sit de fabrică nicăieri; ele trebuie să fie fabricate".

Hebestreit a spus că aceste circumstanţe au fost comunicate în mod clar Varşoviei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici