Situaţie bizară. Ţara care ignoră coronavirusul şi nu a luat nicio măsură pentru a limita pandemia. Preşedintele a dispărut, de peste o lună

  • În ultima lună, liderii naţiunilor au avut mai multe apariţii publice ca oricând, încurajând oamenii să limiteze răspândirea noului coronavirus.
  • Preşedintele Daniel Ortega din Nicaragua nu a mai fost văzut în public de peste 40 de zile.
2970 afișări
Imaginea articolului Situaţie bizară. Ţara care ignoră coronavirusul şi nu a luat nicio măsură pentru a limita pandemia. Preşedintele a dispărut, de peste o lună

Foto: Profimedia

Ultima oară când şeful statului Nicaragua, în vârstă de 74 de ani, a fost văzut în persoană s-a întâmplat în timpul unui eveniment televizat, pe 21 februarie. El a mai fost văzut, în mod virtual, pe 12 martie, atunci când a participat la o conferinţă online, cu liderii satelor membre ale Sistemului de Integrare Central-American, pentru a discuta despre pandemie, potrivit CNN.
 
Între timp, în Nicaragua nu a fost luată nicio măsură pentru a limita răspândirea coronavirusului, precum s-a întâmplat în ţările vecine. Graniţele, şcolile şi universităţile au rămas deschise.
 
Guvernul nu a impus reguli pentru distanţare socială, deşi mulţi oamenii au luat decizia de a se autoizola în Nicaragua.
 
În urmă cu o săptămână, un festival de mâncare a avut loc în Managua, iar alte evenimente publice organizate cu ocazia Paştelui nu au fost anulate.
 
Guvernul a justificat că aceste evenimente sunt modul prin care acest stat „sărbătoreşte cu familia şi comunitate tradiţiile religioase şi culturale”.
 
Un membru al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi-a exprimat îngrijorarea legată de situaţia din Nicaragua. 
 
Un observator pentru Drepturilor Omului a calificat această abordare în faţa Covid-19, ca fiind „nesăbuită”: „Ortega este singurul lider latin-american care nu a avut nicio apariţie publică şi nu a făcut niciun anunţ despre cum luptă guvernul cu pandemia”, a spus acesta.
 
În Nicaragua sunt 9 cazuri confirmate de coronavirus, 12 cazuri sub observaţie şi un deces din cauzal Covid-19. Ministrul Sănătăţii din Nicaragua a declarat că toate aceste cazuri au fost importate şi că nu e există răspândire comunitară şi a „mulţumit infinit lui Dumnezeu” pentru asta.
 
La începutul lunii aprilie, vice-preşedintele Murillo a declarat presei că preşedintele Ortega este la datorie şi lucrează.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici