Situaţie surprinzătoare: comandantul Azov spune că execută ordinul pentru a salva vieţi omeneşti

Un comandant de rang înalt al forţelor ucrainene adăpostite în subsolurile combinatului siderurgic Azovstal a declarat luni că pune în aplicare o decizie a comandamentului militar superior pentru a salva vieţile personalului de serviciu. El nu explică însă concret ce înseamnă asta.

45091 afișări
Imaginea articolului Situaţie surprinzătoare: comandantul Azov spune că execută ordinul pentru a salva vieţi omeneşti

Situaţie surprinzătoare: comandantul Azov spune că execută ordinul pentru a salva vieţi omeneşti

Comandantul Denys Prokopenko a declarat: „Principalul lucru este să vă daţi seama de toate riscurile, există un plan B, sunteţi pe deplin angajat în acest plan care trebuie să permită îndeplinirea sarcinilor atribuite şi să păstreze vieţile şi sănătatea personalului? Acesta este cel mai înalt nivel de supervizare a trupelor. Cu atât mai mult atunci când decizia este aprobată de cel mai înalt comandament militar”.

Spus destul de vag, dar având în vedere declaraţiile de luni din partea Rusiei, există presupunerea că ar fi vorba despre retragerea din Azovstal şi încheierea confruntării. Deşi, pe de altă parte, se poate presupune că este vorba despre o decizie pe care apărătorii uzinei trebuie să o susţină până la capăt.

Iar ceea ce se înţelege este pur şi simplu sprijinul moral al poporului, ca în cazul concursului Eurovision, notează presa din Ucraina.

Ulterior, în presa din Ucraina, comandantul a făcut noi declaraţii. El a spus că răniţii grav au fost evacuaţi din subsolurile Azovstal şi că nu a fost o capitulare. „A fost un schimb de soldaţi ucraineni grav răniţi cu prizonieri de război ruşi”, potrivit declaraţiilor comandatului, citate de presa ucraineană.

La începutul zilei de luni, Ministerul rus al Apărării a declarat că s-a convenit asupra unui coridor umanitar pentru a evacua soldaţii ucraineni răniţi de la uzina siderurgică Azovstal către oraşul Novoazovsk, controlat de Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici