Sky News: Cine sunt medicii care au fost responsabili de sănătatea lui Donald Trump

  • Sky News: Cine sunt medicii care au fost responsabili de sănătatea lui Donald Trump
  • Actualul medic al Casei Albe, Sean Conley, i-a prescris lui Donald Trump hidroxiclorochină pentru a se feri de Covid-19
  • Anterior, Donald Trump i-a avut ca medici pe Ronny Jackson şi Harold Bornstein
732 afișări
Imaginea articolului Sky News: Cine sunt medicii care au fost responsabili de sănătatea lui Donald Trump

Sky News: Cine sunt medicii care au fost responsabili de sănătatea lui Donald Trump - PUBLICAT FLUX

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi soţia sa, Melania Trump, sunt îngrijiţi de medicul oficial de la Casa Albă după ce au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, informează Sky News.

Comandantul Sean Conley este unul dintre cei trei principali medici pe care Donald Trump i-a avut în ultimele decenii.

Sky News i-a analizat cu atenţie, de la cel care a dezvăluit secrete despre părul lui Trump, la cel care i-ar fi prescris medicamente "ca bomboanele".

Sean Conley

A devenit medicul oficial al preşedintelui în mai 2018 şi a stat în afara reflectoarelor până când a confirmat, în mai 2020, că a stabilit cu Donald Trump că preşedintele poate lua medicamentul antimalarie hidroxiclorochină pentru a se feri de Covid-19.

În pofida studiilor care arată că medicamentul nu contribuie la prevenirea infectării cu noul coronavirus, medicul a declarat că a convenit cu preşedintele că "potenţialele beneficii ale tratamentului depăşesc relativele riscuri".

Medicul Casei Albe s-a pregătit ca osteopat înainte de a fi doctor de urgenţă al Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate din Afganistan începând din 2014. A fost şeful centrului de urgenţă al NATO din sudul Afganistanului, iar unitatea sa a fost lăudată pentru salvarea unui militar român rănit de un dispozitiv exploziv artizanal.

Înainte de a deveni medicul Casei Albe, Conley a fost directorul de cercetare al Departamentului pentru Medicină de Urgenţă al Forţelor Navale, în Portsmouth.

Ronny Jackson

Predecesorul lui Conley şi-a început cariera în Forţele Navale, specializându-se în medicina submarină şi hiperbarică, devenind membru al unei echipe care căuta dispozitive explozive submarine în Italia. S-a pregătit şi pentru medicina de urgenţă şi a fost în Războiul din Irak înainte de a se muta la Casa Albă în 2006, unde a avut grijă de angajaţi ai Preşedinţiei în timpul lui George W. Bush şi Barack Obama.

Preşedintele Barack Obama l-a numit medic prezidenţial în 2013, iar în 2017 a ajuns în presă după ce a tratat o fată muşcată de Sunny, unul dintre câinii familiei Obama. A rămas la Casa Albă după începerea mandatului lui Donald Trump şi a încercat să îmbunătăţească dieta preşedintelui şi l-a îndemnat că facă mai multe exerciţii fizice. Se ştie că lui Donald Trump îi place Cola dietetică, mâncarea de la McDonald's, carnea roţie şi îngheţata cu vanilie, iar mişcare face doar pe terenul de golf.

Dr. Jackson a discutat cu jurnaliştii în ianuarie 2018, spunându-le că preşedintele are "gene bune", s-a descurcat "extrem de bine" la testul cognitiv şi are o stare cardiacă "excelentă". A declarat că i-a spus preşedintelui că, dacă ar fi avut o dietă mai sănătoasă în ultimii 20 de ani, "ar putea trăi până la vârsta de 200 de ani", subliniind că este "apt pentru exercitarea atribuţiilor".

Dr. Jackson a fost numit "omul cu bomboanele" la Casa Albă după ce a fost acuzat că i-a prescris inadecvat medicamente preşedintelui, a băut la serviciu şi a creat un mediu de lucru ostil. Medicul neagă acuzaţiile. Acum candidează pentru un loc în Congres pe listele Partidului Republican şi se opune obligativităţii purtării măştii pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Harold Bornstein

Medicul personal al lui Trump timp de 37 de ani, după ce l-a succedat pe tatăl său, dr. Bornstein este un gastroenterolog care a fost exclus din cercul preşedintelui în 2017.

El a semnat celebra scrisoare care dovedea că Donald Trump avea o stare bună de sănătate în momentul în care apăruseră speculaţii, în campania electorală din 2016.

"Rezultatele analizelor au fost uimitor de excelente", au avut "doar rezultate pozitive", starea sa era "extraordinară", iar sistemul cardiovascular "excelent". "Domnul Trump va fi cea mai sănătoasă persoană aleasă vreodată preşedinte", arata buletinul medical semnat de el.

Dar, în mai 2019, medicul a dezvăluit că Donald Trump îi dictase ce să scrie. A dezvăluit acest lucru după ce a reclamat că un agent al lui Trump şi un avocat au sustras dosarele medicale ale preşedintelui după ce el anunţase în presă că Trump lua Propecia, un produs pentru stimularea creşterii părului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici