”Sky Thunder“, noul sistem de arme dezvăluit de China pe măsură ce tensiunile cu Taiwan se intensifică

  • China a dezvăluit noul sistem de arme „Sky Thunder“.
  • Tianlei 500 alias Sky Thunder este un lansator de rachete ce distribuie cu precizie 500 de kilograme de muniţie în rachete de tip „air-to surface.“
  • Sistemul a fost prezentat la câteva zile de la vizita celui mai înalt oficial al SUA în Taiwan, din ultimele 4 decenii.
4314 afișări
Imaginea articolului ”Sky Thunder“, noul sistem de arme dezvăluit de China pe măsură ce tensiunile cu Taiwan se intensifică

Mediafax

Un nou sistem de arme al Chinei a fost „dezvăluit“ de mass-media pe fondul amplificării tensiunilor cu Taiwan şi SUA. Televiziunea chineză de stat a difuzat în weekend reportaje despre Tianlei 500 alias Sky Thunder, un lansator de rachete ce distribuie cu precizie 500 de kilograme de muniţie în rachete de tip „air-to surface“. Tianlei poate transporta şase tipuri de muniţie şi poate ataca ţinte diferite, a spus un inginer.
 
Anunţul vine pe fondul creşterii tensiunilor cu SUA din cauza vizitei în Taiwan, care i-a făcut pe chinezi să uite de Hong Kong, Marea Chinei de Sud şi chiar pandemia de coronavirus, scrie The Guardian.
 
Preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a subliniat în repetate rânduri importanţa suveranităţii ţării de la realegerea sa la începutul acestui an, iar într-un discurs ţinut săptămâna trecută a salutat ajutorul americanilor şi a anunţat o creştere a cheltuielilor pentru apărare cu scopul îmbunătăţirii securităţii în cazul unui conflict armat cu Beijingul.
 
Vrei să ştii ce a umplut paharul chinezilor? Vizita celui mai înalt oficial al SUA în Taiwan, din ultimele 4 decenii, într-o delegaţie condusă de secretarul de cabinet Alex Azar, a înfuriat Bijingul, care a avertizat SUA să nu „se joace cu focul“. În plus, un acord de arme în valoare de 62 de miliarde de dolari, oficializat recent, prin care Taiwan s-a angajat să cumpere avioane de luptă americane Lockheed Martin, a contribuit la amploarea conflictului. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici