Slovacia va trimite Ucrainei 13 avioane MiG-29

Guvernul slovac a aprobat furnizarea către Ucraina a 13 avioane de vânătoare MiG-29, a declarat premierul Eduard Heger, vineri.

276 afișări
Imaginea articolului Slovacia va trimite Ucrainei 13 avioane MiG-29

Slovacia va trimite Ucrainei 13 avioane MiG-29

Această decizie face ca Slovacia să fie al doilea stat membru NATO, după Polonia, care promite să ofere aceste avioane Ucrainei.
 
„Promisiunile trebuie respectate, iar când preşedintele Ucrainei a cerut mai mult sprijin, inclusiv avioane de luptă, am spus că vom face tot ce putem. Mă bucur că şi alţii fac acelaşi lucru”, a scris Heger pe Twitter. „Ajutorul militar este esenţial pentru a ne asigura că Ucraina se poate apăra şi întreaga Europă împotriva Rusiei”.
 
Pe lângă avioanele din epoca sovietică, Slovacia va trimite, de asemenea, „o parte din sistemul antiaerian Kub”, a declarat Heger în cadrul unei conferinţe de presă, citat de postul de presă slovac Aktuality. El a subliniat, de asemenea, că avioanele de luptă MiG-29 vor servi la protejarea cerului ucrainean, nu la efectuarea de atacuri împotriva armatei ruse. 
 
Slovacia ar trebui să primească 900 de milioane de euro drept compensaţie din partea aliaţilor pentru avioanele de luptă pe care s-a angajat să le furnizeze Ucrainei într-un efort comun cu Varşovia, mai punctează site-ul Aktuality. 
 
Decizia guvernului slovac vine la o zi după ce preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat că ţara sa va trimite Ucrainei primele patru avioane de luptă MiG-29 în următoarele zile. „Restul avioanelor sunt în curs de întreţinere şi pregătire”, a adăugat Duda, fără a menţiona numărul total de MiG-29 pe care Polonia intenţionează să le trimită Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici