Slovenia neagă informaţiile privind construirea unui gard la frontiera cu Croaţia

Guvernul Sloveniei a dezminţit, marţi, informaţiile apărute în presa internaţională privind construirea unui gard pe segmente ale frontierei cu Croaţia, conform unui comunicat al Guvernului de la Ljubljana.

94 afișări
Imaginea articolului Slovenia neagă informaţiile privind construirea unui gard la frontiera cu Croaţia

Slovenia neagă informaţiile privind construirea unui gard la frontiera cu Croaţia

"Numărul refugiaţilor şi imigranţilor ajunşi în Slovenia marţi este mai mic marţi, comparativ cu ultimele zile", a declarat Boştjan Şefici, secretar de stat în Ministerul sloven de Interne.

Oficialul sloven a respins informaţiile apărute în presa italiană. "Slovenia nu construieşte nici garduri, nici ziduri la frontiere şi nu împiedică venirea refugiaţilor", a spus Şefici.

Presa a relatat luni că poliţia slovenă a început construirea unui gard metalic pe un segment al frontierei cu Croaţia, pe fondul afluxului de imigranţi extracomunitari. Potrivit site-ului TGcom.it, Slovenia va construi un gard metalic în zona punctului de frontieră Bregana, pe un segment al graniţei cu Croaţia. Informaţia fusese confirmată de surse croate citate de site-ul agenţiei ANSA.

Ungaria rămâne singurul stat UE care a construit garduri metalice la frontiera cu Serbia şi pe segmente ale frontierei cu Croaţia şi România.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici