Slovenia va permite traficul aerian de pasageri începând de marţi

Slovenia va permite traficul aerian internaţional de pasageri începând de marţi, după ce a fost suspendat timp de opt săptămâni din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat luni seară guvernul de la Ljubljana, potrivit Reuters.

391 afișări
Imaginea articolului Slovenia va permite traficul aerian de pasageri începând de marţi

Slovenia va permite traficul aerian de pasageri începând de marţi

"Interdicţia zborurilor internaţionale din zona UE şi din alte ţări către aeroporturile publice internaţionale slovene nu mai este necesară", a declarat guvernul într-un comunicat.

Au fost luate o serie de măsuri în sectorul companiilor aeriene în ultimele săptămâni pentru a proteja sănătatea publică.

Până în prezent, Slovenia a raportat 1.460 de cazuri de coronavirus şi 102 decese.

Fraport Slovenia, compania care operează cel mai mare aeroport din Ljubljana şi este deţinută de Fraport AG Frankfurt din Germania, a salutat decizia, dar a spus că majoritatea transportatorilor aerieni au anulat zborurile către şi dinspre Ljubljana până la sfârşitul lunii mai.

"Indiferent de faptul că am avut zilele trecute ... am stabilit tot ce este necesar pentru a reporni în siguranţă traficul de pasageri", a transmis Fraport într-un comunicat separat.

Înainte de interdicţia cauzată de epidemia de coronavirus, aeroportul din Ljubljana conecta Slovenia la o serie de destinaţii europene. Traficul de marfă nu a fost interzis.

Guvernul a declarat că avioanele din străinătate nu vor putea ateriza pe aeroporturile locale mai mici din Slovenia până pe 12 iunie.

 

De la mijlocul lunii martie, Slovenia a închis toate şcolile, barurile, restaurantele, hotelurile, magazinele, în afară de magazinele alimentare şi de farmacii, şi a anulat transportul public. De asemenea, a introdus o carantină obligatorie de şapte zile pentru majoritatea oamenilor care intră în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici