Soarta unui băieţel seropozitiv nedorit de un sat provoacă emoţie în China

Soarta unui băiat seropozitiv în vârstă de opt ani, Kunkun, provoca joi o emoţie puternică în China, pe reţelele de socializare, după ce 200 de locuitori ai unui sat au semnat o petiţie pentru a-l goni din localitate.

202 afișări
Imaginea articolului Soarta unui băieţel seropozitiv nedorit de un sat provoacă emoţie în China

Soarta unui băieţel seropozitiv nedorit de un sat provoacă emoţie în China (Imagine: Shutterstock)

Kunkun a contractat virusul de la mama sa, la naştere, în 2006, iar aceasta a dispărut între timp.

El a fost diagnosticat ca seropozitiv abia în 2011. Tatăl său a dispărut şi el, abandonându-l în grija bunicului.

Însă inclusiv bunicul se află printre cei 200 de semnatari ai petiţiei sătenilor din Shufangya, în provincia Sichuan (sud-vest), care cer expulzarea băiatului pentru a "proteja sănătatea" locuitorilor, scrie ziarul oficial Global Tmes.

De când a fost diagnosticat, i s-a interzis să meargă la şcoală, iar sătenii fug de el ca de un ciumat, din cauza stigmatizării puternice a seropozitivilor în China.

"Nimeni nu se joacă cu mine. Mă joc singur", a declarat băiatul, citat de people.com.cn, site-ul oficial al Cotidianului Poporului, potrivit căruia sătenii îl numesc în petiţie "bombă cu ceas".

"Este nevinovat, este doar un copil", dă asigurări şeful Partidului unic din sat, Wang Yishu.

"Dar HIV-ul şi SIDA lui ne sperie prea tare", se justifică el pentru site.

Cazul lui Kunkun era cel mai puternic dezbătut joi pe Weibo, "twitterul chinez", mulţi exprimându-şi perplexitatea faţă de lipsa de compasiune a chinezilor.

"Cum a putut să fie neglijat cu atâta lipsa de milă?", se întreabă un abonat.

"Este din cauză că populaţia chineză nu are acces la educaţie suficientă, de unde ignoranţa şi panica", îi răspunde altul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici