Şocant! Unul dintre atacatorii din Noua Zeelandă a transmis LIVE pe Facebook în timp ce împuşca oameni în moschee | VIDEO

Unul dintre atacatorii asupra moscheilor din Noua Zeelandă, un bărbat care susţine supremaţia albilor, s-a filmat în timp ce împuşca zeci de credincioşi care se aflau la Rugăciunile de Vineri, relatează dailymail.co.uk.

21086 afișări
Imaginea articolului Şocant! Unul dintre atacatorii din Noua Zeelandă a transmis LIVE pe Facebook în timp ce împuşca oameni în moschee | VIDEO

Imagine tulburătoare, filmate de unul dintre atacatorii din Noua Zeelandă.

Atacatorul, care s-a autodenumit Brenton Tarrant pe reţeaua de socializare Twitter, a intrat în moscheea Al Noor din oraşul Christchurch, în jurul orei 13.30, vineri după amiază.

Filmarea tulburătoare a fost distribuită live pe Facebook, timp de 17 minute. Bărbatul, un australian în vârstă de 28 de ani, poate fi văzut cum trage peste 100 de gloanţe asupra celor aflaţi în moschee. 40 de persoane au fost ucise, iar 20 de credincioşi au fost răniţi în urma atacului.

Armele folosite de atacator, precum o puşcă semiautomată, erau inscripţionate cu numele altor ucigaşi în serie şi oraşele unde au avut loc alte atacuri teroriste.

Masacrul a început la scurt timp după ce Tarrant s-a urcat în maşina sa, îmbrăcat cu „armură în stil milităresc”, acesta declarând „Să înceapă distracţia!”.

Bărbatul a condus apoi spre moschee, ascultând muzică folk şi cântece milităreşti la radio, înainte să parcheze autoturismul pe o alee din apropierea lăcaşului religios. Apoi, Tarrant s-a înarmat cu una dintre cele şase puşti şi s-a îndreptat spre uşa principală a moscheei.

Poliţiştii au solicitat populaţiei să nu distribuie filmarea „şocantă”, dar multe publicaţii din presa australiană au ignorat rugămintea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici