Socialiştii câştigă alegerile legislative anticipate din Grecia - exit-poll

Partidul socialist grec Pasok al lui Georges Papandreou a câştigat duminică alegerile legislative anticipate cu perspectiva obţinerii majorităţii absolute în Parlament, în faţa conservatorilor aflaţi la putere de cinci ani, potrivit primelor sondaje difuzate la închiderea urnelor.

16 afișări
Imaginea articolului Socialiştii câştigă alegerile legislative anticipate din Grecia - exit-poll

Socialiştii câştigă alegerile legislative anticipate din Grecia - exit-poll (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pasok a câştigat între 39,5 şi 44 la sută, potrivit sondajelor a şapte institute greceşti difuzate de televiziunile private Mega şi Skai. Aceste procente i-ar asigura o majoritate absolută în Parlament, de 151 până la 159 de locuri din totalul de 300.

Partidul Noua Democraţie (ND) al premierului în exerciţiu Costas Caramanlis înregistrează, potrivit sondajelor, o înfrângere dură, obţinând între 34,3 la sută şi 37,3 la sută din voturi, ceea ce i-ar oferi între 94 şi 100 de locuri în Parlament, faţă de cele 151 deţinute în preznent.

Partidul comunist grec KKE se află pe locul al treilea, cu 7,3 la sută până la 8,3 la sută din voturi, urmat de extrema dreaptă (Laos), cu un scor cuprinse între 5 şi 6 la sută şi de Coaliţia stângii radicale, cu 3,9 până la 4,9 la sută.

Partidul ecologist, creditat cu 2 până la 3 procente ar putea crea o surpriză dacă va depăşi pragul de 3 la sută necesar pentru intrarea în Parlament, a declarat pentru postul de televiziune privat Skai Yannis Mavris, directorul institutului de sondaje Public Issue.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici