Socialiştii ungari denunţă planurile Guvernului Orban de a mobiliza armata la frontieră

Liderul Partidului Socialist ungar Jozsef Tobias a denunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, planurile Guvernului Viktor Orban de a "transforma militari în ofiţeri de poliţie" şi a-i mobiliza la frontieră, între alte măsuri, îndemnând la respectarea statului de drept.

183 afișări
Imaginea articolului Socialiştii ungari denunţă planurile Guvernului Orban de a mobiliza armata la frontieră

Viktor Orban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Criza refugiaţilor este necesar să fie soluţionată prin mijloace care menţin statul de drept, a subliniat liderul socialist.

El a denunţat astfel un întreg set de amendamente legislative, care urmează să fie discutate joi în Parlament, subliniind că măsurile propuse vor limita drepturile şi libertăţile ungurilor.

Aceste măsuri pot fi folosite pentru a intimida poporul sau pentru a incita la ură împotriva refugiaţilor, a denunţat Tobias.

În opinia sa, propunerile avanate de către Fidesz, partidul aflat la guvernare al lui Orban, şi de către partidul xenofob şi antieuropean Jobbik sunt "groaznice" şi a cerut ca niciuna dintre ele să nu fie transformată în lege.

Este necesar ca Guvernul să pună la dispoziţie trenuri şi autobuze refugiaţilor şi să suplimenteze computerele în vederea accelerării procedurilor de înregistrare, în loc să construiască gardul de la frontieră, a declarat şeful Partidului Socialist.

Guvernul Orban a irosit în total 30 de miliarde de forinţi (95 de milioane de euro) pe construirea gardului şi cu o consultare naţională pe tema refugiaţilor, bani cu care ar fi putut suplimenta cu 500 numărul membrilor personalului din birourile pentru imigraţie, a spus el.

Ideea Executivului Orban de a ridica gardul de la frontiera cu Serbia a eşuat, deoarece "nu-i va apăra pe unguri şi nu-i va împiedica pe refugiaţi să intre în ţară", a mai subliniat Tobias.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici