Şofer român, arestat în Spania după ce în camionul pe care îl conducea au fost găsiţi opt irakieni

Un şofer român a fost arestat în Spania, după ce în camionul frigorific pe care îl conducea spre Marea Britanie au fost găsiţi opt irakieni, dintre care patru copii, relatează Europe 1.

6217 afișări
Imaginea articolului Şofer român, arestat în Spania după ce în camionul pe care îl conducea au fost găsiţi opt irakieni

Şofer român, arestat în Spania după ce în camionul pe care îl conducea au fost găsiţi opt irakieni (Imagine: express.co.uk)

"După ce au primit un apel telefonic anonim ieri (vineri), agenţi ai Gărzii Civile au deschis un camion frigorific (...) şi au găsit în interior opt irakieni, toţi perfect sănătoşi", a transmis pentru AFP Garda Civilă a provinciei Teruel.

În interiorul camionului, agenţii au găsit patru adulţi şi patru copii, de 2,5,8 şi 10 ani. Ei nu aveau niciun document asupra lor, însă în urma anchetei s-a stabilit că toţi sunt de naţionalitate irakiană.

"Şoferul camionului, un cetăţean român de 37 de ani, a fost arestat pentru presupusul delict de trafic de fiinţe umane", a anunţat Garda Civilă.

Camionul plecase din provincia Murcia situată în sud-estul Spaniei şi se îndrepta spre Marea Britanie.

"Nu ştim deocamdată cum au ajuns familiile irakiene până în Spania", a spus purtătorul de cuvânt al Gărzii Civile.

Potrivit presei spaniole, luna trecută, o familie irakiană a fost găsită într-un camion frigorific în aceeaşi provincie şi pe aceeşi şosea, A23. Pe data de 27 august 2015, poliţiştii austrieci au găsit într-un camion frigorific abandonat în apropiere de frontiera cu Ungaria 71 de imigranţi morţi prin asfixiere.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici