Şoferii din Marea Britanie sunt lăsaţi fără mâncare la graniţa statelor din UE

  • O televiziune olandeză a filmat oficiali de frontieră când confiscau sandvişuri şi alte alimente de la şoferii care sosesc în Olanda din Marea Britanie, în conformitate cu regulile post-Brexit.
  • Conform normelor UE, călătorilor din afara Uniunii Europene li se interzice să aducă carne şi produse lactate în alte ţări.
  • „De la Brexit, nu mai aveţi voie să aduceţi anumite alimente în Europa, cum ar fi carne, fructe, legume, peşte, astfel de lucruri”, i-a spus şoferului un oficial de frontieră olandez, potrivit BBC.
10412 afișări
Imaginea articolului Şoferii din Marea Britanie sunt lăsaţi fără mâncare la graniţa statelor din UE

Şoferii din Marea Britanie sunt lăsaţi fără mâncare la graniţa statelor din UE

Într-o secvenţă, un oficial de frontieră l-a întrebat pe şofer dacă mai multe dintre sandvişurile sale învelite în folie de aluminiu au carne în ele. Când şoferul a răspuns afirmativ, oficialul de frontieră a spus: „Bine, aşa că le luăm pe toate”, a notat BBC.

Surprins, şoferul i-a întrebat apoi pe oficiali dacă poate păstra măcar pâinea, la care unul dintre ei a răspuns: „Nu, totul va fi confiscat, bine aţi venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău”.

Marea Britanie şi-a încheiat oficial separarea formală de UE pe 31 decembrie 2020.

Un acord comercial cu UE a fost convenit pe 24 decembrie, iar o săptămână mai târziu, parlamentarii britanici au votat în favoarea acordului.

Ieşirea din UE a Marii Britanii înseamnă mari schimbări pentru afaceri, sfârşitul liberei circulaţii şi noi reglementări, inclusiv cele care reglementează importul de bunuri personale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici