Sofia cataloghează "exagerate" şi "inacceptabile" speculaţiile britanice privind valul de imigranţi

Preocupările privind presupusul val de imigranţi bulgari în Marea Britanie în 2014 sunt "exagerate", afirmă ambasadorul Bulgariei la Londra, Konstantin Dimitrov.

128 afișări
Imaginea articolului Sofia cataloghează "exagerate" şi "inacceptabile" speculaţiile britanice privind valul de imigranţi

Sofia cataloghează "exagerate" şi "inacceptabile" speculaţiile britanice privind valul de imigranţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un aflux de imigranţi din România şi Bulgaria va crea "probleme" cu locuinţele, a avertizat ministrul britanic pentru Comunităţi şi Administraţie Locală, Eric Pickles.

Conform statisticilor britanice, în 2010, 57.000 de bulgari şi 79.000 de români aveau rezidenţă în Marea Britanie.

"Orice speculaţii privind un posibil val de imigranţi bulgari par să fie exagerate din raţiuni politice interne, ceea ce este inacceptabil", a reacţionat Konstantin Dimitrov, ambasadorul bulgar la Londra, citat de publicaţia electronică EUObserver.

Dimitrov a subliniat că cetăţenii bulgari care doresc să lucreze în Marea Britanie deja fac acest lucru fără a avea probleme.

"Nimeni nu trebuie să se aştepte că anularea restricţiilor pe piaţa muncii va conduce la creşterea dramatică a numărului de imigranţi bulgari", a spus ambasadorul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici