VIDEO Soldaţii americani au luat cu asalt, din greşeală, o fabrică din Bulgaria

  • Soldaţii americani au luat cu asalt, din greşeală, o fabrică din Bulgaria unde se produc echipamente de rafinare a uleiului vegetal.
  • Incidentul s-a petrecut în cursul unui exerciţiu de antrenament, luna trecută.
  • Confuzia militarilor a adus critici din partea bulagară şi a provocat un proces depus de proprietarul fabricii, scrie NBC News.
1179 afișări
Imaginea articolului VIDEO Soldaţii americani au luat cu asalt, din greşeală, o fabrică din Bulgaria

Sursă imagini: YouTube The Guardian

Soldaţii americani au intrat într-o clădire de lângă un aerodrom din sudul Bulgariei despre care credeau că face parte din zona de antrenament, a declarat armata SUA într-un comunicat.

Însă în clădire se aflau civili bulgari care „operau o afacere privată”, a spus armata, adăugând că nu au fost trase focuri de armă în niciun moment în timpul interacţiunii.

Soldaţii au simulat ocuparea şi securizarea unui aerodrom dezafectat în oraşul Cheshnegirovo, ca parte a exerciţiului, se arată în comunicat.

„Ne cerem scuze sincer companiei şi angajaţilor săi”, a adăugat armata. „Învăţăm întotdeauna din aceste exerciţii şi investigăm cauza acestei greşeli.”

Declaraţia nu a numit compania, dar The Associated Press a lansat un videoclip al unei camere de supraveghere distribuit de KIM Engineering Ltd., care arăta soldaţi aflaţi în fabrică. KIM Engineering produce echipamente de rafinare a uleiului vegetal, potrivit site-ului său web, şi se află lângă aerodromul Cheshnegirovo.

Proprietarul companiei, Marin Dimitrov, a intentat o acţiune în justiţie, numind raidul „o invazie ilegală a proprietăţii private”, spunând că a fost jignit şi umilit.

„Şapte soldaţi înarmaţi au intrat, îndreptându-şi armele spre muncitori”, a declarat Dimitrov pentru AP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici